19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDemocraţii se mobilizează pentru mitingul pro-Băsescu

Democraţii se mobilizează pentru mitingul pro-Băsescu

Conducerea PD susţine că la mitingul pro-Băsescu organizat sâmbătă în Piaţa Prefecturii din Craiova sunt aşteptaţi 30.000 de oameni din 11 judeţe.

La evenimentul anului din Bănie, despre care se spune că va aduna mai mulţi oameni decât la orice altă manifestare organizată în Craiova după decembrie 1989, ar urma să participe, conform declaraţiilor liderilor PD Dolj, susţinători ai preşedintelui suspendat Traian Băsescu din cele cinci judeţe ale Olteniei şi din alte şase judeţe din sudul României. Formaţiile Morometzii şi Ro-Mania vor întreţine atmosfera în piaţă până la venirea lui Traian Băsescu. Eurodeputatul Marian Jean Marinescu, care este organizatorul evenimentului, a declarat că, pentru a evita degradarea zonelor verzi şi a artezienelor din centrul oraşului, acestea vor fi împrejmuite cu garduri de protecţie, iar pentru confortul cetăţenilor care vor veni să-l asculte pe Băsescu, în zonă vor fi amplasaţi mai mulţi comercianţi de băuturi răcoritoare şi apă. „Ne aşteptăm la 30.000 de oameni în Piaţa Prefecturii din zece judeţe şi din Dolj. Vor fi oameni din toată Oltenia şi din Giurgiu, Argeş, Teleorman, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Hunedoara. Va fi cel mai mare miting de la revoluţie încoace pentru că numai atunci am văzut piaţa plină. Ne cerem scuze de pe acum pentru inconvenientele create în trafic“, a declarat eurodeputatul Marinescu.

Participarea la miting, voluntară

Alături de Traian Băsescu, Monica Macovei sau Vasile Blaga va veni în Piaţă şi primarul Antonie Solomon, care a declarat că îl va invita pe Băsescu şi la inaugurarea centrului Craiovei, programată pe 3 iunie. Secretarul PD Craiova, Marinică Dincă, a ţinut să precizeze că mitingul de susţinere a lui Traian Băsescu nu beneficiază de o mobilizare specială a democraţilor, membrii şi simpatizanţii participând la eveniment doar pe bază de voluntariat. Dincă a adăugat că, deşi PLD nu este coorganizator al mitingului, în Piaţă vor veni în jur de ora 11.00 şi peledişti, atât din Dolj, cât şi din Argeş. „Nu organizăm această sărbătoare cu creta, ca în vremurile dinainte de '89, ca atunci când venea Năstase şi toate serviciile deconcentrate aveau un chenar în Piaţa Prefecturii şi se făcea prezenţa. Am făcut apel la toate organizaţiile noastre şi veţi vedea că totul e pe bază de voluntariat, nu pe ameninţări, presiuni sau promovări în funcţii“, a spus Marinică Dincă.

Pediştii gorjeni, la mitingul de la Craiova

Peste 1.200 de membri ai Partidului Democrat (PD) Gorj vor merge sâmbătă la Craiova pentru a participa la mitingul de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Liderul PD Gorj, Ionel Manţog, a declarat că 25 de autobuze îi vor transporta în Dolj, la manifestarea pro-Băsescu, pe cei care vor să fie alături de preşedintele suspendat la miting. De asemenea, Ionel Manţog a mai spus că numărul susţinătorilor lui Băsescu, participanţi la acest miting, ar putea fi cu mult mai mare: „Poate vor mai veni cu maşini personale. Din păcate, nu am găsit mai multe autobuze, pentru că mijloacele de transport în comun sunt folosite în mare parte de minerii şi energeticienii care lucrează şi în timpul week-end-ului“. Autocarele şi autobuzele vor pleca din mai multe localităţi ale judeţului.
Liderul PD Gorj a mai spus că filiala va plăti închirierea celor 25 de autobuze din contribuţia membrilor săi, banii fiind achitaţi cu acte contabile şi declaraţi la nivel central pentru a putea fi folosiţi în campania electorală. La mitingul de la Craiova sunt aşteptaţi peste 30.000 de susţinători ai lui Traian Băsescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII